12 2017 - Hoezo kerstfeest

 •  

  Beste Toneelliefhebbers,

  Herkent u dat: Druk, drukker, drukst, zo tussen Sinterklaas en Kerstmis?

  De laatste loodjes voor de kerst: werkdruk op de zaak, de kerstborrel, de kerstviering van school met de kinderen. Waar vieren we Kerst ? Bij wie eerste Kerstdag, wat te doen op de tweede ? En dan uiteraard de laatste boodschappen en - o ja - de Kerstboom, niet te vergeten.

  Kortom: KERSTSTRESS

  Wat doen we daaraan? Nou kom om te beginnen vooral kijken naar dit blijspel. Heel belangrijk, ter voorbereiding als je de kerststress voelt aankomen of ter ontspanning als je er al middenin zit. Want het kan namelijk altijd erger!

  Psychiater Berend Scheepstra is na een jaar zwoegen ook toe aan een welverdiende vakantie. Daags voor Kerst sluit Berend dan ook zijn praktijk om zijn huis in kerstsfeer te brengen, samen met Trudy. Ook de kerstgedachte is er al: de deur staat open voor Omaatje.

  Tot zover niets aan de hand. Maar wat blijkt: er zijn meer mensen met kerststress. Patiënten die letterlijk en figuurlijk de weg daarbij kwijtraken, bijvoorbeeld, en een partner van zo’n patiënt die daar natuurlijk weer van in de stress schiet en een overijverige zorgambtenaar die nog even een klus moet klaren, zo vlak voor het einde van het jaar. Dan moet je sterk in je schoenen staan, en je relatie ook. Laat daar nou ook een dingetje mee zijn. Wel, al met al is de kerstgedachte dan snel met de noorderzon vertrokken.

  Komt die kerstgedachte terug, beste toneelliefhebbers ? U zult het zien, of niet, want naast hilarisch is dit stuk nog eens verrassend ook. Kom dus vooral even uit die drukte, geniet van dit hilarische blijspel en bedenk: HET KAN ALTIJD VEEL ERGER.

  Marjo Oudshoorn.

   

 • Berend

  Gerard Hofland

  Wim

  Cleem Volwater

  Trudy

  Eva Frederiks
  Stella Wendy Leytens
  Pien

  Sonja van Goozen

     
  Moniek Helma Volwater
     
  Oma Bertie van Erp

  Regie

  Marjo Oudshoorn

  Geluid en licht

  Joris Volwater,
  Caro Elstgeest
  Jaap Elstgeest

  Kap en grime

  Marenthe de Haan

  Fotografie

  Edith Hofland

  Video

  Eelco Caron

  Decor / kleding Cast en regie